main article
branches > fruit & vegetable > fruit > fruit salad
This article is not yet available in the language you selected

Fruitsalades

Article index
 Schillen
 Enzymatisch schillen
Fruitsalades worden steeds populairder. De gesneden stukjes fruit zorgen ervoor dat fruit eten gemakkelijker wordt.

Schillen

Het proces van fruitsalades maken is vergelijkbaar met het proces van groentensalades, zie hiervoor het proces onder 'groenten' in het linkermenu. Anders is dat fruit vaak geschild moet worden. Dit wordt in de meeste gevallen nog steeds handmatig gedaan. Handmatig schillen is erg intensief en schillen in de trommelcentrifuge geeft grote productverliezen en beschadiging aan het product. Schilmachines kunnen, na handmatige invoer, wel fruit schillen.

Enzymatisch schillen

Een nieuwe methode is het schillen van citrusvruchten met behulp van enzymen. Door middel van rollers met prikkers worden de foodgrade enzymen onder de schil aangebracht. De enzymen werken in op het witte weefsel tussen de schil en het vruchtvlees. Na een bepaalde inwerktijd is de schil losgekomen van het vruchtvlees. De schil zit nog wel in zijn geheel om de vrucht. Deze schil kan eenvoudig handmatig verwijderd worden. Het resultaat is een mooie, schone, onbeschadigde vrucht zonder het witte weefsel.

forumReply to this article
All fields are required. Your personal information will not be displayed on our website. Hyfoma does not supply machines, but only refers to the companies that do. Most of the suppliers listed supply machines for the food industry, and do not produce food themselves.

Name: Email:
Function: Company:

process description

fruit salad

Process description is not yet available in English, only in Nederlands