news
News

VerticalBox van Rittal: flexibele 19”-behuizing

Monday 29 June 2009

Nieuw type behuizing voor kleinere netwerkinstallaties

Voor alle kleinere netwerksystemen introduceert Rittal een nieuw type behuizing: de “VerticalBox”. Dit is een volwaardige 19”-behuizing die naar keuze als wand-, tafel- of standbehuizing kan worden ingezet. In omgevingen waarin de beschikbare ruimte beperkt is, biedt de VerticalBox maximale flexibiliteit bij het opbouwen of uitbreiden van netwerkcapaciteiten.

Exploitanten van kleinere netwerksystemen in kantooromgevingen zonder eigen IT-afdeling hebben bij het onderbrengen van de actieve en passieve netwerktechniek vaak te maken met ruimteproblemen. Met de VerticalBox presenteert Rittal een nieuw type behuizing, die speciaal is ontwikkeld voor omgevingen waarin de beschikbare ruimte beperkt is. In de compacte
19”-behuizing kunnen componenten naar keuze horizontaal of verticaal worden ingebouwd. Hierdoor kan deze behuizing ruimtebesparend als tafel-, stand- of wandbehuizing in smalle ruimtes worden geplaatst.

Met vijf hoogte-eenheden (HE) biedt de VerticalBox ruimte aan kleinere netwerkinstallaties. Met behulp van een optionele, draaibare montageplaat kunnen ook met 19” componenten worden bevestigd, zodat alle netwerktechniek in de VerticalBox kan worden ingebouwd. De VerticalBox is uitgerust met passieve ventilatie. Uitbreiding met actieve klimatisering is mogelijk.

Eenvoudige montage
Zijwanden en frontdeur kunnen worden verwijderd, zodat de binnenkant van de behuizing goed toegankelijk is. Ook de draairichting van de deur kan worden aangepast, wat handig is als de behuizing in een smalle omgeving wordt geïnstalleerd. Om het aanbrengen van de kabels te vergemakkelijken, is de VerticalBox voorzien van een montageopening ter grootte van een HE. De opening biedt plaats aan een 19-inch contactdoosstrook of een beveiligingssysteem zoals het Computer Multi Control Top Concept (CMC-TC) van Rittal. De kabels worden via de bodem of achterwand ingevoerd. Dit maakt de VerticalBox tot een zeer flexibele behuizing die de ruimte optimaal benut.


link to website