news
News

Rittal breidt actieve Power System Modulen uit met stroommeting

Monday 17 August 2009

Volledige verbruikscontrole

Het in de gaten houden van de vermogensgegevens van de IT-hardware is niet alleen vanwege energie-efficiëntie verstandig. Een overbelasting van de stroomvoorziening door een verbruiker bedreigt alle aangesloten apparaten in de serverkast. Daarom breidt Rittal zijn Power System Modul-assortiment (PSM) uit met een meting van de afzonderlijke stromen per contactdoos. Gekleurde LED’s tonen het verbruik van alle aangesloten verbruikers. In combinatie met het sensornetwerk CMC-TC (Computer Multi Control Top Concept) kunnen de waarden ook online worden opgevraagd.

Met de actieve Power System Modulen (PSM) van Rittal kan voor de eerste keer nu ook het stroomverbruik van de losse servers en randapparatuur worden gemeten. De nieuwe insteekmodulen voor PSM-rails meten de stroom per contactdoos en tonen het verbruik van de aangesloten apparaten met driekleuren LED’s aan de rechterkant. Een tweede LED links van de uitgangen geeft een overzicht van de totale stroom in de module. De displaysoftware wordt automatisch aan de inbouwpositie aangepast om verkeerde interpretatie uit te sluiten.

De kleurcodering volgt die van een stoplicht: groene LED’s geven aan dat andere verbruikers probleemloos kunnen worden aangesloten. Bij een gele indicatie stroomt er meer stroom door de module: voordat andere apparaten worden aangesloten, moet worden gekeken naar het aansluitvermogen. Rode LED’s geven aan dat aansluiting van nog een verbruiker leidt tot overbelasting. De waarden zijn af te lezen op het geïntegreerde digitale display. Bij het configureren van de racks zien de beheerders in een oogopslag het verbruik van alle apparaten.

Meten van verbruiksgegevens
Alle actieve PSM’s van Rittal kunnen in het sensornetwerk van CMC-TC worden opgenomen. Met CMC-TC kunnen drempelwaarden worden ingesteld en afzonderlijke waarden online worden opgevraagd. Dit maakt het mogelijk om de verbruiksgegevens centraal te meten en doelgericht in te grijpen op verbruikersniveau. De nieuwe modulen zijn verkrijgbaar met zes of acht steekplaatsen, die afzonderlijk of via het netwerk schakelbaar zijn. In een PSM-rail kunnen tot drie modulen bij 2.000 mm hoge racks resp. twee in 1.200 mm kasten worden geïnstalleerd. Het is mogelijk om verschillende modulen door elkaar te gebruiken.


link to website