news
News

Praktische managementopleiding

Monday 14 May 2007

Het Nederlands Bakkerij Centrum biedt in samenwerking met twee hogescholen de praktische managementopleiding ‘Small Business & Retail Management’ aan. In deze opleiding, die is bedoeld voor (toekomstige) ondernemers en leidinggevende medewerkers in productie of verkoop, staan ondernemersschap en managementvaardigheden centraal.

Retail Management is een zogeheten AD-opleiding. Dit staat voor Associate Degree, een nieuwe opleidingsvorm op het niveau van een Hogere Beroeps Opleiding (HBO), die slechts twee jaar duurt. De opleiding is naast het werk te volgen en start in september 2007. De lesstof is praktisch en direct toepasbaar in het bedrijf en geeft bagage voor een (volgende) stap in leiderschap.


AD-diploma heeft officiële waarde. Hierna is eventueel nog een bachelor-opleiding te volgen, waarbij in twee jaar tijd een volledig HBO-diploma kan worden behaald. Voor deze opleiding werkt de bakkerijbranche samen met de HBO-instellingen Saxion Hogescholen en Avans Hogeschool. De lessen vinden plaats in Enschede, Den Bosch en (bij voldoende deelnemers) in Wageningen.

link to website