news
News

Monitoring voor Microcomputer-Packaging-Systemen

Monday 4 May 2009

Schaalbare veiligheid voor MPS

De taken die Microcomputer Packaging Systemen (MPS) moeten uitvoeren, zijn zeer divers: zij variëren van de relatief eenvoudige machinebesturing tot aan de complexe installatiebesturing waarbij er in real-time rekening moet worden gehouden met veiligheidsrelevante aspecten. Ook de wensen en eisen die aan een optimaal monitoringsysteem worden gesteld, lopen sterk uiteen.

Met zijn bewakingselektronica voor MPS biedt Rittal Electronic Systems een zeer flexibel en schaalbaar veiligheidsconcept voor het controleren van belangrijke parameters – zoals temperatuur, spanning en toerental van ventilatoren – en van modulen en componenten. Door de modulaire opbouw kan elke gebruiker zijn bewakingssysteem individueel configureren.

De belangrijkste onderdelen voor schaalbare monitoring zijn de intelligente functiemodulen zoals controller-, temperatuur-, ventilator- en LCD- of LED-displaymodulen. Alarmniveaus zijn individueel instelbaar en via internet kunnen op afstand gegevens worden opgevraagd en parameters worden ingesteld. Dit is mogelijk door de compatibiliteit met Rittals controlesysteem CMC-TC. Optioneel kunnen parameters met een PC en met behulp van CMC-TC ook direct in het MPS-systeem worden opgevraagd. Dit laatste is vooral handig als ter plekke geen onderhoudspersoneel aanwezig is.

De bewakingsmodulen communiceren onderling via een lokale I²C-bus. De controllermodule dient daarbij als master die alle inkomende gemeten waarden van de andere bewakingsmodulen analyseert. Naast de master – die altijd aanwezig dient te zijn – kunnen alle andere modulen flexibel op basis van taakstelling en ook achteraf worden aangevuld. Dit maakt het mogelijk om op lokaal niveau een krachtige en economische MPS-bewaking te realiseren.

De displaymodulen worden in het voorste deel gemonteerd. Controller-, temperatuur- en ventilatormodulen worden in het achterste deel op een afzonderlijke rail geplaatst. In tegenstelling tot bij de bekende inschuifversies gaat daardoor geen aansluitruimte in het systeem verloren.



link to website