news
News

Melkpoeder in China onderzocht op vrouwelijke hormonen

Monday 16 August 2010

Chinese onderzoekers hebben geen verband gevonden tussen een merk van melkpoeder en klachten over een opvallend hoog gehalte aan vrouwelijke hormonen bij enkele baby's. "Er is geen enkel bewijs dat de melkpoeder borstontwikkeling bij drie zuigelingen zou hebben veroorzaakt", laat de Chinese overheid weten.

China Daily berichtte eerder dat het hormonenpeil bij drie meisjes van 4 tot 15 maanden oud die met de verdachte poedermelk gevoed werden, hoger lag dan het gemiddelde peil bij volwassen vrouwen. Omdat ouders en artsen zich ongerust maakten over borstontwikkeling bij de baby's, kregen de autoriteiten in de provincie Hubai de opdracht om een onderzoek te starten.

De kinderen hadden allen van dezelfde melk, op basis van melkpoeder van Synutra International, gedronken.De Chinese overheid onderzocht 42 stalen van het melkpoeder, waaronder enkele uit het poeder dat door de betrokken ouders werd gebruikt. Het Synutra-melkpoeder werd ook naast 13 andere producten gelegd om het gehalte aan hormonen te vergelijken.

link to website