news
News

Lezing FOODTECH 2012 richt zich op nieuwe etiketteringswetgeving

Wednesday 2 May 2012

Hot topics in lezingenprogramma FOODTECH 2012

FOODTECH 2012 biedt een lezingenprogramma waar de voedselproducent echt iets aan heeft. Stuk voor stuk onderwerpen uit de dagelijkse praktijk, gevoed met voorbeelden waar een direct voordeel aan verbonden is. Denk aan bedrijfsvoering, onderhoud, verpakken, procestechniek en kwaliteit. Een van de onderwerpen richt zich op de nieuwe etiketteringswetgeving. Wat zijn de wettelijke wijzigingen? En belangrijker, wat zijn de gevolgen hiervan voor de verpakkings- en specificatiesystemen. Wat betekent dit voor de huidige bedrijfsvoering en producten?

De nieuwe wetgeving heeft nogal wat voeten in de aarde, de nodige consequenties voor veel voedingsmiddelenproducten en uiteindelijk voor de consument. In deze lezing komen de nieuwe Europese verordeningen (EU) Nr. 1169/2011 aan bod evenals de wijzigingen en inzichten van de huidige wetgeving op het gebied van etikettering. Welke informatie over levensmiddelen voor consumenten moet worden vastgelegd? Antwoorden dus op hedendaagse vraagstukken.

In deze lezing krijgen producenten antwoord op hun vragen op het gebied van grafisch/design/ontwerp van de verpakking, de gevolgen binnen category management, beheer van verpakkingsvoorraden, aanschaf van machines voor een nieuw formaat etiket, wijzigingen in recepturen en vooral, de consument weet steeds beter wat hij eet. Zullen er producten minder verkocht worden of zelfs verdwijnen? En hoe speel je als producent in op deze ontwikkeling? Middels een combinatie van theorie en praktijkvoorbeelden wordt de huidige en nieuwe wet- en regelgeving omtrent etikettering besproken.

link to website