news
News

Koning & Hartman introduceert modules voor probleemloze integratie van frequentieregelaars in industriele netwerken

Wednesday 23 September 2009

Industrial Ethernet kent verschillende communicatiestandaarden zoals CC-Link IE, Profinet, EthernetIP, BACnet/IP (gebouwautomatisering) etc. Bij gebouwbeheersystemen wordt al veel Ethernet toegepast, maar ook in de industrie en op schepen wordt dit steeds belangrijker. Om met een Mitsubishi frequentieregelaar over verschillende Ethernet netwerken te communiceren introduceert Koning & Hartman twee nieuwe modules.

De Mitsubishi FR-A7N-ETH Ethernet module
Deze multiprotocol communicatie interface verzorgt communicatie tussen Mitsubishi FR-E700, FR-A700 & FR-F700 frequentieregelaars en verschillende Ethernet veldbussen. De interface is voorzien van een 10/100BaseT Ethernetpoort en wordt direct op de besturingsprint van de regelaar geplaatst. Hierdoor kan gecommuniceerd worden met de volgende protocollen:
-Modbus TCP/IP
-Ethernet/IP
-BACnet/IP
-Profinet IO
Daarnaast is de module voorzien van een webserver waarmee de regelaar via een standaard webbrowser gemonitord, ingesteld en bediend kan worden.

De low-cost Ethernet gateway
De CHEOPS Ethernet TCP/IP converter zet Ethernet TCP/IP om naar RS485. Hiermee kunnen alle 700-serie frequentieregelaars (max. 32 per module) via Ethernet TCP/IP communiceren. Zo is het mogelijk om met de FR-configuratorsoftware de regelaar te bedienen, in te regelen en te monitoren via LAN of internet.


link to website