news
News

Introductie veiligheidsrelais, direct geïntegreerd in machinebesturing.

Tuesday 7 April 2009

Op de MOCON 2009 presenteert Koning & Hartman de nieuwe Mitsubishi Electric veiligheidsrelais die volledig geïntegreerd zijn met de PLC besturing. Het veiligheidsrelais wordt direct op een Mitsubishi System Q PLC gemonteerd. Hierdoor zijn alle beschikbare diagnoses van het veiligheidsrelais en de aangesloten circuits beschikbaar. Dit levert een grote tijdbesparing gedurende de ingebruikname en verschaft tijdens bedrijf exacte informatie over de veiligheid van de machine zodat de operator de juiste beslissingen kan nemen. Op de module, die op het basisrek van elke Mitsubishi System Q kan worden aangesloten, kunnen eenvoudig drie extra safety circuits gekoppeld worden. Deze kunnen afzonderlijk of tegelijk schakelen. Alle veiligheidsrelais voldoen (afhankelijk van het op de ingang aan te sluiten systeem) aan categorie drie of vier van de norm EN954-1.

Volledig open door het CC Link open netwerk:
Het safety relais is geschikt voor System Q en is ook beschikbaar met CC Link. Met deze open oplossing kunnen de veiligheidsrelais overal worden toegepast, bijvoorbeeld in combinatie met Mitsubishi FX3U compact PLC's.

Koning & Hartman beschikt over een ruim assortiment veiligheidscomponenten, waaronder Techno GR lichtgordijnen, Rafi noodstopschakelaars en Bircher Reglomat veiligheidsmatten.


link to website