news
News

Fresh Rotterdam staat bol van de noviteiten

Monday 10 September 2007

De introductie van een speciaal Innovatieplein op het verspodium Fresh Rotter-dam (10-12 september, Ahoy Rotterdam) is een schot in de roos gebleken. De beursorganisatie heeft maar liefst meer dan 400 aanmeldingen van noviteiten ontvangen.

In totaal hebben 125 verschillende bedrijven gehoor gegeven aan de oproep om versnovi-teiten aan te melden. De meer dan 400 aangemelde noviteiten vormen een mooie mix tussen agf-innovaties enerzijds en noviteiten op het gebied van vlees, zuivel, vis en broodwaren anderzijds. Het Innovatieplein is een samenwerking tussen AGF.nl (de nieuwssite van en voor de Nederlandse en Belgische AGF-branche) en Fresh Rotterdam.

Gezonde gemaksprodukten voeren de trend aan
Volgens Exhibition Manager Raymond Siliakus is er een duidelijke trend waarneembaar naar gezonde gemaksprodukten. “Gezondheid en convenience voeren vaak de boventoon binnen het noviteitenaanbod. Ook kiemgroenten zijn relatief sterk vertegenwoordigd en er lijkt toch wel sprake van een revival van het streekprodukt. Concepten als ‘Puur Noord Nederland’ en ‘Brabants Vers’ zijn sprekende voorbeelden van de laatste categorie. In algemene zin vormt het noviteitenaanbod een goede afspiegeling van de ontwikkelingen in de verssector in de breedste zin van het woord.”

Van verse, biologisch geteelde lamsoor tot verpakkingsspecialties
De inzendingen variëren van kaas américain, snel te bereiden gebraden vleesproducten en verse, jaarrond en op biologische wijze gekweekte zeeaster (lamsoor) tot luxe kleinverpakkingen voor pootaardappelen en een initiatief als de Home-grow-salad-bag. De twee laatstgenoemde noviteiten spelen in op een groeiende behoefte onder consumenten om - binnen de beperkingen van tijd- en ruimtegebrek - zelf groente te telen. Zo hangt de consument de Home-grow-salad-bag na aanschaf aan muur of balkon en is zo dagenlang voorzien van plukverse sla. Een opvallende noviteit binnen de categorie verpakkingen is de inzending van de firma Jaguar, the fresh company B.V. Een speciaal op kinderen gerichte verpakkingsdoos, opgefleurd met stripfiguren zoals Sponge Bob Square Pants en Dora, moet de jeugd stimuleren meer fruit te eten.

link to website