news
News

EU voorziet 30 miljoen voor promotie landbouwproducten

Wednesday 7 July 2010

De Europese Commissie heeft 19 campagnes goedgekeurd in 14 lidstaten, waaronder België, om landbouwproducten te promoten bij EU-burgers. De campagnes hebben een duurtijd van één tot drie jaar en werden, meestal op voorstel van de sectororganisaties, ingediend door de lidstaten. De Europese Unie zal de helft bijdragen aan het totaal voorziene budget van 60,6 miljoen euro.

"Europese landbouwers brengen producten op ons bord die uniek zijn in hun kwaliteit en diversiteit", zegt EU-commissaris voor landbouw- en plattelandsontwikkeling Dacian Ciolos. "Maar in een wereldmarkt zonder grenzen is uitstekend voedsel produceren alleen niet genoeg. We moeten consumenten ook kunnen overtuigen van de kwaliteit van Europese landbouwproducten", aldus Ciolos. "De EU-financiering van promotiecampagnes moet daar toe bijdragen en kan producenten rugsteunen in een markt met steeds meer concurrentie".

De EU financiert tot 50 procent van de kostprijs van een campagne, wat kan oplopen tot 60 procent voor een campagne die bijvoorbeeld de consumptie van groenten en fruit bij kinderen promoot. Sectororganisaties dragen het resterende bedrag van de campagne. De campagnes zijn er op gericht om onder meer groenten, vlees, melkproducten, honing, bloemen en biologische producten te promoten bij Europese consumenten.

link to website