news
News

Een complete beursbeleving zorgt voor een succesvolle FOODTECH 2012

Wednesday 6 June 2012

FOODTECH biedt platform om zaken te doen

Op 23 & 24 mei jl. stond Autotron in Rosmalen in het teken van de voedsel producerende en –verwerkende industrie. De enige Nederlandse gespecialiseerde vakbeurs in de voedingsmiddelenindustrie mocht in totaal 1155 bezoekers ontvangen. De ruim 100 exposanten waren met name te spreken over de kwaliteit van de bezoekers. Men kwam met concrete vragen naar de beurs wat in nieuwe samenwerkingen resulteerden.

Twee dagen stonden innovaties en de nieuwste technologieën centraal, onder andere op het gebied van energiezuinig en efficiënt produceren, voedselveiligheid en etikettering. Dit kwam niet alleen tot uiting in het brede exposanten aanbod, maar ook in het praktische ingestelde en goed bezochte seminarprogramma. Er waren lezingen over de nieuwe etiketteringswetgeving, de wijzigingen in de BRC en IFS versies 6 richtlijnen en keynote spreker Henny Swinkels, van VanDrie Group, gaf zijn visie op de voedingsmiddelenindustrie door middel van zijn lezing: ‘Investeren in de eigen omgeving om de wereld te kunnen beleveren’.

De kwaliteit van de exposanten is door 75% van de bezoekers als goed ervaren. Het interessegebied kwaliteit, hygiëne, veiligheid en milieu scoort het hoogst. Daarna volgen procestechnologie en verpakken en coderen, meet-, analyse- en inspectieapparatuur elkaar snel op. De voornaamste redenen van bezoek zijn: informatie verzamelen, een overzicht krijgen van trends en ontwikkelingen in de markt, nieuwe/potentiële leveranciers ontmoeten en netwerken.

De totale beursbeleving is door een ruime meerderheid van de bezoekers goed ervaren. Mede door de diverse pleinen die waren gecreëerd, zoals het Laboratoriumplein, de Food Safety Lounge en Het Kennisplein. Zowel de bezoekers als exposanten geven aan goede contacten te hebben gelegd:

Bezoeker Paul Hendriks - Packaging Manager bij Eosta B.V. Organic Fruits & Vegetables: “Mijn bezoek aan FOODTECH heb ik als positief ervaren. Op de beurs kan ik op een makkelijke manier de ontwikkelingen in de markt volgen. Voor mijn vak ben ik op zoek naar nieuwe materialen, composteerbare verpakkingen en nieuwe spelers in de markt. Het feit dat ik een nieuwe potentiële leverancier heb gevonden voor een bestaand product maakt het dat mijn bezoek de moeite waard was. Het voordeel van FOODTECH is, is dat het in de buurt is en zodoende snel te bereiken is. De uitstraling van de beurs is goed verzorgd.”

Exposant Frank De Pon van Marechal Electric: “De vakbeurs FOODTECH was voor ons een schot in de roos. Mensen komen van ver en we hebben de juiste bezoekers gesproken: industriële eindgebruikers. Met meer leads dan verwacht hebben we een perfecte beurs gedraaid en meteen een stand gereserveerd voor volgend jaar”.
De volgende editie van FOODTECH
Op 15 & 16 mei 2013 vindt de volgende editie plaats van FOODTECH 2013. Wederom in Autotron Rosmalen. Combineer uw deelname in Rosmalen met het uitbreiden van uw afzetgebied in het noorden van Nederland. FOODTECH Zwolle vindt plaats op woensdag 13 en donderdag 14 november 2013 in IJsselhallen Zwolle tegelijkertijd met EMPACK Zwolle.

link to website