news
News

Compleet productassortiment IT-klimatisering uit een hand

Friday 15 May 2009

Tot nu toe heeft Rittal op het gebied van IT-klimatisering vooral naam gemaakt door zijn High Density-systemen. Nu maakt de onderneming zijn assortiment compleet met de Precisie-airconditioners voor het Low- en Mid Density-segment. In het algemeen adviseert Rittal bij het kiezen van het juiste klimatiseringssysteem voor een opzet die zich richt op het geheel.

Rittal maakt zijn productassortiment voor IT-klimatisering compleet met de Precisie-airconditioners. De airco zuigt de warme lucht afkomstig uit de serverracks aan en koelt deze naar keuze met water of met het koudemiddel R407c. De lucht wordt gefilterd en door middel van ventilator onder de verhoogde vloer geblazen van waaruit de gekoelde lucht in de 'koude gang' voor de serverracks komt.

Low-Density is tegenwoordig nog standaard
Onderzoek toont aan dat de klimatiseringsbehoefte in de computercentra van de meeste bedrijven (nog) in het Low-Density-segment ligt. De verhoogde vloer van dit koelsysteem, dat een gemiddelde koeling van circa 5 kW per rack kan realiseren, is het beste antwoord op deze behoefte.

Wie meer warmte wil afvoeren of hotspots wil koelen, gebruikt de Precisie-airconditioner voor een deugdelijke basiskoeling van het computercentrum en combineert dit bijvoorbeeld met extra “rack based”lucht/water-warmtewisselaars, de Liquid Cooling Packages, die eenvoudig vermogensverliezen tot 30 kW per rack betrouwbaar kunnen afvoeren.

"Rittal levert het complete productenspectrum voor IT-klimatisering nu uit een hand: van de IT-Chiller met Free-cooling, het leidingstelsel tot aan Precisie-airconditioners en de betrouwbare Liquid Cooling Packages – die beide met ons nieuwe koude-gang-concept (Cold Cube) kunnen worden gecombineerd“, vertelt Elbert Raben, Productmanager IT-Klimatisering bij Rittal. Hij benadrukt: "Wij adviseren onze klanten hun klimatiseringsbehoefte altijd in zijn geheel te bekijken en helpen bij het selecteren van een systeem dat op de daadwerkelijke klimatiseringsbehoefte is afgestemd“.

Precisie-airconditioners : intelligente constructie voor meer efficiëntie.
De positionering van de ventilator in de verhoogde vloer is zeer innovatief. Hier vandaan kan de gekoelde lucht zich ongehinderd in de verhoogde vloer verdelen. In de unit is daardoor meer ruimte beschikbaar voor een grotere warmtewisselaar. Bovendien worden onnodige omleidingen van de luchtstroom voorkomen en wordt de stromingsweerstand geminimaliseerd. Hierdoor kan de energie efficiëncy stijgen met 10 – 30 procent, terwijl er minder ruimte nodig is.

De Precisie-airconditioner van Rittal koelt niet alleen, maar houdt ook de luchtvochtigheid constant. Het apparaat is beschikbaar voor nuttige koelvermogens van 17 tot 125 kW. Hardware en software zijn gemakkelijk te integreren in een bestaande IT-infrastructuur.



link to website