companies
Companies

Aquamar

Foksdiep 61
8321 MK Urk
Netherlands

Phone: +31 (0)527 688 336
Fax: +31 (0)527 688 337
E-mail: Click here to send an e-mail
Website: http://www.aquamar.nl


Profile

Aquamar is een allround kennispartner op het gebied van desinfectie van water, lucht en oppervlakken. Kenmerkend voor onze werkwijze zijn een no nonsense benadering en oplossingsgerichtheid. En dat werkt, getuige onze vele branchespecifieke oplossingen op het gebied van legionellabestrijding en waterbehandeling.

Aquamar ontwikkelt liquids op basis van waterstofperoxide en een speciale drager. Bij ontwikkeling en ontwerp wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de meest zuivere grondstoffen. Aquamar streeft er naar middelen te ontwikkelen die de voedselveiligheid bevorderen, veilig in gebruik zijn en zo veel mogelijk milieuvoordelen met zich meebrengen.

Peroxide is een zeer krachtige oxidator. Een nadeel van 'gewone' waterstofperoxide is het snelle verval. De speciale drager stabiliseert de peroxide, waardoor een langduriger werkzaam middel ontstaat. Door de langere werkingstijd vindt een effectieve afdoding plaats. De algemene voordelen van waterstofperoxide blijven behouden. Het middel vervalt tot water en zuurstof, waardoor er geen residuen achterblijven. Door de oxidatieve werking van peroxide blijft resistentie tegen deze middelen onmogelijk.

Momenteel zijn de volgende liquids beschikbaar:
  • Het desinfectiemiddel Freebac-Clearoxyl
  • Het ontslijmingsmiddel Freebac-Mucusol
  • Het decontaminatiemiddel Freebac D-150 (uitsluitend voor decontaminatie groenten en fruit)

Desinfectiemiddel Freebac-Clearoxyl
Het desinfectiemiddel Freebac-Clearoxyl® is uitermate geschikt voor gebruik in de vis- en vleesindustrie. Het product kan overal in het proces gebruikt worden. Onder andere de desinfectie van fileermessen, werkoppervlakken, machinerie, wanden en vloeren behoort tot de mogelijkheden. Na het schoonmaken van de productieruimte is Freebac-Clearoxyl® de finishing touch. Freebac-Clearoxyl® doodt micro-organismen zeer effectief af en laat geen residuen achter. Naspoelen is dus overbodig.

Ontslijmingsmiddel Freebac-Mucusol
Het ontslijmingsmiddel Freebac-Mucusol is een technisch hulpmiddel voor de visindustrie. Door de speciale samenstelling weekt Mucusol® de slijmlaag van de vis voorzichtig los. Na afspoelen is de slijmlaag volledig verdwenen. Door vis eerst te ontslijmen treedt er geen versmering op in het proces. Dit scheelt aanzienlijk in investeringen in hygiëne, mankracht en water. Ook wordt de verdere verwerking van de vis vereenvoudigd.

Freebac D-150 is een uitstekend decontaminatiemiddel voor de groenteverwerkende industrie. Met Freebac D-150 worden kiemgetallen effectief gereduceerd. De producten worden tijdens het oxidatieproces niet aangetast, terwijl resistentie tegen Freebac D-150 niet mogelijk is.

Supplier of (complete lines / equipment for)

Water treatment