news
News

Delvotest accelerator: controles op antibioticaresiduen in melk

Mittwoch 25 April 2007

DSM innoveert met nieuwe Delvotest Accelerator

DSM brengt een baanbrekend melkcontrolesysteem op de markt – de Delvotest® Accelerator – voor toepassing in zuivelbedrijven en melkcontrolestations. Met dit unieke, volledig geautomatiseerde systeem kunnen breedspectrumtests nu sneller dan ooit worden uitgevoerd. Bij grootschalige controles van melk op verontreiniging met antibioticaresiduen levert de Delvotest Accelerator, in combinatie met de Delvotest platen en ampullen, aanzienlijke kosten en tijdsbesparingen op. De testresultaten zijn consistent en betrouwbaar.
De Delvotest Accelerator incubeert en scant platen en ampullen met melkmonsters automatisch en stuurt de resultaten rechtstreeks naar een database. Dankzij de innovatieve technologie van het volledig geautomatiseerde systeem, garandeert de Delvotest Accelerator snelle, consistente resultaten en verkleint het tevens het risico van afkeuring als gevolg van menselijke fouten. Ten opzichte van de werkwijze met conventionele waterbaden, wordt met dit nieuwe systeem het proces aanzienlijk korter. Dit levert lagere kosten, hogere productiviteit en grotere kostenefficientie op.

“De Delvotest Accelerator is de eerste in zijn soort en een belangrijke ontwikkeling op het gebied van melkcontrole,” aldus Freek Crum, business manager, DSM Food Specialties. “Door de samenwerking met onze klanten hebben wij kunnen inspelen op belangrijke punten en hebben wij een product ontwikkeld dat melkcontroleurs belangrijke voordelen biedt, zoals gegarandeerde traceerbaarheid, gebruiksgemak en een controletijd van amper 100 minuten. De goede resultaten van de praktijkproeven die wij hebben uitgevoerd, geven ons alle vertrouwen in een succesvolle toekomst voor de Delvotest Accelerator.”

Delvotest wordt wereldwijd erkend als de standaard voor controles op antibioticaresiduen in melk.


link to website