news
News

Workstation van Rittal voor medische en farmaceutische branche

Montag 11 Mai 2009

RVS-systeem verhoogt hygiëne
Rittal, een van ’s werelds toonaangevende systeemaanbieders van behuizingen, schakelkasttechniek, systeemklimatisering en IT-solutions, biedt met het workstation een IT-behuizing voor toepassing in klinieken en farmaceutische bedrijven. Het systeem op rvs-basis overtuigt door de hoge mate van hygiëne en ergonomie.

Volgens de Allianz Krankenversicherung lopen in Duitsland jaarlijks tussen 500.000 en een miljoen mensen een infectie op tijdens hun verblijf in een kliniek. Een mogelijkheid om de hygiëne in ziekenhuizen en daarmee de veiligheid van de patiënten te optimaliseren, bestaat uit hoogwaardige behuizingen die de IT-componenten in deze kritische omgeving veilig "verpakken". De rvs-workstations van Rittal zijn een “schone” oplossing voor de hoge hygiëne-eisen. Het complete systeem bestaat uit een Premium Panel met TFT-monitor, een rvs-werkblad met rvs-toetsenbord en een compacte rvs-onderbouwkast.

Het panel is met een draagprofiel aan het werkblad bevestigd. Het piëzotoetsenbord, te bedienen door een lichte aanraking met de vingers, kan in het werkblad worden geïntegreerd. Het voordeel voor de gebruiker: er zijn geen in te drukken toetsen met gleuven en spleten die slecht voor de hygiëne zijn. Een rvs-behuizing met ingeschuimde deurafdichtingen sluit het werkblad naar beneden af.

Geen voedingsbodem voor ziektekiemen
“Behuizingen in de medische branche moeten aan hoge eisen voldoen”, aldus Melanie Stowasser van de afdeling Medische techniek bij Rittal. “Hun oppervlakken dienen vuilafstotend te zijn en bestand te zijn tegen reiniging met relatief agressieve reinigingsmiddelen.” Spleten, holtes en dode ruimten moeten worden voorkomen, omdat deze moeilijk te reinigen zijn en daardoor een voedingsbodem vormen voor de meest uiteenlopende ziektekiemen. “Het workstation van Rittal voldoet volledig aan deze voorwaarden”, beklemtoont Stowasser.

Rvs is gemakkelijk te reinigen en bijzonder geschikt voor kwetsbare klinische omgevingen zoals de OP- of sterilisatieafdelingen. Het workstation van Rittal heeft zich bij ondernemingen in de farmaceutische industrie inmiddels bewezen: in de geconditioneerde werkruimte past geneesmiddelenproducent Schering uit Weimar het systeem met succes toe voor het produceren van kwalitatief hoogwaardige geneesmiddelen.



link to website