news
News

Rittal breidt behuizingsprogramma Hygienic Design uit

Montag 21 März 2011

Klemmen-apparatenkasten beslist schoner
Rittal breidt zijn programma Hygienic Design-behuizingen nu uit met reinigingsvriendelijke HD-klemmen-apparatenkasten. De nieuwe compacte behuizingen van RVS bieden met hun schuine kanten en externe spleetloze afdichting de beste hygiënische eigenschappen. Snelsluitingen en een dichtere rastermaat bij de montagerails dan gebruikelijk staan bovendien garant voor een eenvoudige montage en flexibele inrichting.

Klemmenkasten zijn bestemd voor het plaatsen van elektrische en elektronische componenten. Om deze bij hygiënisch-kritische toepassingen in de levensmiddelenindustrie gemakkelijk te kunnen reinigen en aan de hygiëne-eisen te laten voldoen, heeft Rittal speciale Hygienic Design (HD)-klemmen-apparatenkasten ontwikkeld. Net als bij de grotere HD-behuizingen voldoen ook deze behuizingen aan de beproefde constructiekenmerken van de Hygienic Design-serie.

De veilige spleetloze afdichting tussen behuizing en deksel bestaat uit een blauwe, spleetloze extern aangebrachte siliconenafdichting. Vergeleken met conventionele afdichtingen is deze afdichting veel beter bestand tegen reinigingsmiddelen, zuren en logen en bovendien gemakkelijk te vervangen. Een bijzonder voordeel is dat dit afdichtingsconcept resulteert in een behuizingstechniek zonder dode ruimten.

De rondom 3° of 10° schuine kanten van behuizing en deksel zorgen voor optimale hygiëne. Waar klassieke klemmen-apparatenkasten voor de levensmiddelenbranche met een groot aantal schroeven zijn vergrendeld, hebben de nieuwe HD-varianten aan vier gemakkelijk te reinigen snelsluitingen genoeg. In plaats van kruissleuf kiest Rittal hier voor een gemakkelijk te reinigen zeskant.
De nieuwe HD-klemmen-apparatenkasten, die naar keuze horizontaal of verticaal gemonteerd kunnen worden, zijn leverbaar in vijf standaardgrootten. Het programma varieert van vierkante 150 x 150 x 80 mm (BxHxD) tot aan rechthoekige behuizingen van 400 x 200 x 120 mm.

Al naar grootte en toepassingen bieden de HD-klemmen-apparatenkasten voldoende ruimte voor compacte sensoren of I/O-componenten. De behuizingen beschikken standaard over twee montagerails. Nieuw daarbij is de dichtere rastermaat (6,25 i.p.v. 12,5 mm), wat resulteert in een nog flexibeler inrichting met bijv. montagerails. Bij het inrichten kunnen ook de montageplaten uit de bekende serie KL-klemmenkaten van Rittal worden ingebouwd.


bron: Rittal GmbH & Co. KG

link to website