news
News

PACKAGING INNOVATIONS: een verpakking is meer dan ‘a box around a product’

Mittwoch 23 November 2011

Grote namen bezoeken PACKAGING INNOVATIONS 2011

Op woensdag 30 november en donderdag 1 december as. vindt de eerste editie plaats van PACKAGING INNOVATIONS in de Passenger Terminal Amsterdam. Hét Nederlandse event waar de laatste internationale trends, de beste designbureaus, de aanbieders van de meest bijzondere materialen en technieken samenkomen. Vanuit deze nieuwe invalshoek creëert easyFairs een inspirerend event speciaal voor brandmanagers, categorymanagers, conceptontwikkelaars, creative designers, marketing managers, POS & display designers, productontwikkelaars, R&D managers en verpakkingsspecialisten.

Dat verpakking ‘hot’ is, blijkt wel uit de overweldigende belangstelling uit alle sectoren van de FMCG markt, van food tot relatiegeschenken, maar ook uit de hoek van de duurzame consumentengoederen, zoals games en elektronica. Enkele bekende namen van bedrijven die zich reeds registreerden voor een bezoek: Bavaria, HEMA, TomTom, Philips, Bruynzeel-Sakura, ZON fruit & vegetables, Bosch, P&G, Unilever, Plus Retail, A.S Watson.

Waarom zijn zij ervan overtuigd dat ze PACKAGING INNOVATIONS niet willen missen?
  • De juiste deelnemers laten de laatste innovaties zien, bijvoorbeeld: RPC Packaging Kerkrade, Crea, Grafische Groep Matthys, Bark Innovations, Saueressig Brand Solutions, Smurfit Kappa Corrugated Benelux, Dutch Packaging Association, Acket Drukkerij Kartonnage bv
  • Er is een hoogstaand seminar programma met onder andere topspreker Lars Wallentin: de autoriteit op het gebied van packaging design, Roland ten Klooster: Hoogleraar Verpakkings Design & Management aan de Universiteit Twente, Niels Prinsen: Packaging Developer bij Philips Consumer Lifestyle en Leo van de Polder: General Manager Popai.
  • In de PDA (Pan European Design Association) Lounge zijn diverse verpakkingsontwerpen van internationale toonaangevende designbureaus te zien. Hier wordt men geïnspireerd door wat er buiten Nederland gebeurt op het gebied van verpakkingsinnovaties en design.
  • De genomineerde verpakkingen voor de Pro Carton/ ECMA Awards 2011 zijn te bewonderen.
Niels Lammersen – van Het FOODATELIER Enschede zegt het volgende: "PACKAGING INNOVATIONS is een aanwinst voor iedereen die zich bezig houdt met verpakkingen. Als geen ander weten we wat de invloed van verpakking is en zijn dus continue op zoek naar vernieuwing. Voor ons is dit dus de ideale plek om inspiratie op te doen."

PACKAGING INNOVATIONS is een event voor een selectieve groep professionals die zich bezighoudt met verpakkingsinnovaties. Het is voor hen mogelijk om persoonlijk contact te leggen met exposanten, hun producten en diensten te zien, te voelen en te beleven. Dus geen machines, maar trends en innovaties.

link to website