news
News

Hortiflora expo in Ethiopië: kansen voor tuinbouwsector

Dienstag 13 März 2007

Van 21 tot 23 maart vindt in Addis Abeba in Ethiopië de Hortiflora Expo 2007 plaats. Deze beurs werd in 2005 voor het eerst gehouden en richtte zich toen alleen op de sierteelt. Dit jaar wordt de Hortiflora Expo uitgebreid met de groente- en fruitteeltsector. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zorgt voor een Holland paviljoen op de beurs. Aan de Hortiflora Expo nemen meer dan 40 Nederlandse bedrijven deel.

Het ministerie van LNV organiseert tijdens de beurs twee workshops over en onder de vlag van het 'Ethiopia-Netherlands Horticulture Partnership' wordt een seminar gehouden. Het seminar gaat over trends in de markt en de strategische betekenis van deze trends voor Ethiopische ondernemers.

Na afloop van de Hortiflora Expo wordt een bezoekprogramma georganiseerd voor zowel het Nederlands bedrijfsleven dat al actief is in Ethiopië als voor bedrijven die zich willen oriënteren op de Ethiopische markt. Het programma leidt de deelnemers langs verschillende bedrijven in de tuinbouwsector.

link to website