news
News

Geïntegreerde bewaking van IT-infrastructuren en servers

Freitag 13 Februar 2009

Rittal en Microsoft helpen bij het besparen van energie
Vrijwel alle zakelijke processen worden ondertussen ondersteund door IT. En ook in de detailhandel, de financiële branche, de reiswereld en de entertainmentbranche zijn online aanbiedingen niet meer weg te denken. Deze toepassingen zijn alleen mogelijk door de talloze servers in een toenemend aantal computerruimtes. Niet alleen het aantal computerruimtes stijgt, maar ook de belasting ervan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het energieverbruik hier de afgelopen jaren enorm is gestegen. Samen willen Rittal en Microsoft het voor IT-managers gemakkelijker maken om energie te besparen.

Rittal, wereldwijd een toonaangevende aanbieder voor energie-efficiënte IT-infrastructuren, gaat samen met de softwareproducent Microsoft het besparen van energie in de computerruimte een nieuwe kwaliteit geven. Voor de eerste keer wordt de bewaking van de IT-apparatuur, serverracks, klimatisering, stroomverdeling en -toevoer geïntegreerd met de server zelf. Serverbelasting en klimatiseringsbehoefte zijn nu flexibel op elkaar af te stemmen.

Dit wordt mogelijk door het samenspel van RiZone – de nieuwe Rittal Management Software voor de IT-infrastructuur – met de Microsoft System Center Operations Manager (SCOM). RiZone wordt op de CeBIT 2009 voor het eerst gepresenteerd. De software controleert en regelt de koeling van chillers, Precisie-airconditioners, Liquid Cooling Packages en vrije koeling, voeding (UPS, stroomverdeling, enz.), energieverbruik en alle andere fysieke parameters zoals temperatuur, toegang of beveiliging in een computerruimten. De Microsoft System Center Operations Manager bewaakt de servercapaciteit en kan bovendien gebeurtenissen vastleggen en analyseren. Om de uitwisseling van gegevens tussen IT-infrastructuur en servers mogelijk te maken, hebben Rittal en Microsoft een Management Pack ontwikkeld. Op de CeBIT laten Rittal en Microsoft het softwaresysteem voor het eerst aan het publiek zien. Dit systeem zal vanaf de zomer van 2009 als uitbreiding van RiZone verkrijgbaar zijn.

“Door RiZone in de computerruimte te integreren met de System Center Operations Manager kunnen klanten het verbruik van alle apparaten controleren en creëren wij voor onze klanten opnieuw een meerwaarde", aldus Ralph Haupter, Chief Operating Officer bij Microsoft. “Ondernemingen kunnen nu direct energie besparen en wij helpen hen erbij om nog efficiënter om te gaan met hun ressources."

“RiZone in combinatie met de Microsoft System Center Operations Manager is nu werkelijk een compleet systeem dat het klanten gemakkelijk maakt om energie te besparen. Voor de eerste keer brengen wij IT-infrastructuur en serverwereld bij elkaar. Voor Rittal is dit een zeer grote stap “, verheugt André Hiddink, product manage IT bij Rittal zich.

RiZone is de consequente verdere ontwikkeling van het infrastructuursysteem RimatriX5 met serverrack, voeding, klimatisering, bewaking en monitoring. Tot nu toe richtten bewakingssystemen van Rittal zich op de componenten van de infrastructuur. Met RiZone brengt Rittal voor het eerst commerciële software voor het bewaken van computerruimtes op de markt, waarvan de functionaliteit duidelijk is uitgebreid.


link to website