news
News

De nieuwe generatie IT-veiligheidsruimten

Donnerstag 5 März 2009

De Lampertz Efficiency Room (LER) op de CeBIT 2009

Van 3 tot 8 maart 2009 presenteert Lampertz op de CeBIT in Hannover een nieuwe generatie IT-veiligheidsruimten. De Lampertz Efficiency Room (LER) biedt in zijn versies "Basic" en "Extend" flexibele uitrustingsmogelijkheden en zeer korte levertijden van slechts ca. vier weken.

De beide nieuwe veiligheidsruimten LER Basic en LER Extend zijn voorzien van een geteste systeembeveiliging tegen brand (F 90 volgens EN 1363), water en stof (IP 56, volgens EN 605 29), EMC (tests uitgevoerd door RWTH Aken) en inbraak (WK 11 volgens EN 1627/1630). Van de LER Extend is bovendien getest of deze de IT-kritische maximumwaarden van ΔT 50 K en een relatieve luchtvochtigheid van max. 85 % aankon. De nieuwe generatie ruimten zijn als compleet systeem getest door onafhankelijke keuringsinstanties en dienovereenkomstig gecertificeerd. Deze systeemtest bevestigt dat de ruimteconstructie in zijn geheel veilig is en garandeert dat de betreffende veiligheidskenmerken worden aangehouden. In tegenstelling daartoe is een eenvoudige test van de afzonderlijke onderdelen duidelijk minder veelzeggend.

Een ander noviteit is het concept van de efficiency module, waarmee de volledige uitrusting van de computerruimte of de serverruimte conform de wensen van de klant kan worden gerealiseerd. Het basispakket biedt al een degelijke basisuitrusting die zich in honderden computerruimtes heeft bewezen en bestaat uit een modulaire ruimteconstructie, deursysteem schot, levering en montagesupervisor.

Optioneel kan dit pakket worden uitgebreid met bestaande infrastructuurelementen voor computerruimtes. Heel eenvoudig in gebruik zijn de kant-en-klaar geconfigureerde optiepakketten met in de praktijk bewezen systemen voor veiligheid, data- en netwerktechniek, klimaatregeling, voeding, brandmeldtechniek, brandblustechniek en de monitoring van het computerruimte.


link to website