news
News

Coperion ontwikkelt roterende sluizen en wissels specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie

Freitag 1 Juni 2012

Coperion heeft een serie veilige en hygiënische roterende doorvalsluizen (type ZRD) en wissels (type WYK) ontwikkeld die geschikt zijn voor CIP en COP. De sluizen en wissels voldoen aan de EHEDG norm, type EL Class 1, en zijn sinds kort ook volgens de USDA norm goedgekeurd door het Amerikaans Ministerie van Voedselveiligheid.

Deze sanitair uitgevoerde sluizen en wissels worden gebruikt in pneumatische transportsystemen voor het transport van poeders en granulaat. Aangezien de sluizen op een eenvoudige manier, snel en grondig gereinigd kunnen worden zijn deze uitermate geschikt bij frequente productwisselingen en/of vervuilende producten.

Alle oppervlakken die in aanraking met het product komen, zijn gepolijst op een ruwheid van Ra = 0,8 um. De sluizen en wissels zijn naar wens leverbaar in RVS 304 of RVS 316.

Coperion componenten worden wereldwijd gebruikt voor producten als melkpoeder, weipoeder, lactose, caseïne, zetmeel, babyvoeding en dieetvoeding. Coperion is wereldwijd actief in de compounding-, extrusie- en material handling markt.


 

link to website