news
News

Certificaten voor duurzame eiwitten en eiwitproducten

Mittwoch 16 Juni 2010

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) reikt op 21 juni certificaten uit aan ondernemers die onderzoek hebben gedaan naar duurzame eiwitten en eiwitproductie.

Door de gestage groei van de wereldbevolking en de toenemende welvaart in opkomende economieën stijgt de consumptie van vlees, zuivel en andere dierlijke eiwitten. De huidige productie en consumptie van dierlijke eiwitten is minder efficiënt dan die van plantaardige eiwitten en het pleegt een grote aanslag op ruimte, water, milieu en biodiversiteit. Zonder ingrijpen kan het ecosysteem dit niet blijven dragen. Om de draagkracht te herstellen is een duurzamere productie en consumptie van plantaardige en dierlijke eiwitten nodig. De consument kan daaraan bijdragen door een bewuste voedselkeuze te maken. Wil de consument voor duurzamere eiwitten of eiwitproducten kunnen kiezen, dan moet er ook voldoende aanbod zijn.

Negen ondernemers hebben het afgelopen halfjaar een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar duurzamere eiwitten en eiwitproducten. Deze ondernemers hebben voor dit onderzoek ongeveer 45.000 euro gekregen.

link to website