news
News

Celsimix maakt volcontinu mengen én verwarmen mogelijk bij productie brittle snoepwaar

Donnerstag 23 Februar 2012

Tijdens de internationale beurs ‘Interpack’ in Duitsland prijkte op de beursstand van de Tanis Group uit Made de Celsimix. De Celsimix maakt onderdeel uit van een door de Tanis Group geëngineerde productielijn voor brittle candy.

Celsimix voor productie van brittle snoepwaren
‘Brittle candy’ is een krokant maar broos snoepgoed. In een volcontinu proces kookt de Celsimix de reeds verwarmde glucosestroop tot karamel en voegt hieraan amandelen toe en vermengt beiden tot een homogene massa. Na afkoeling is dit een heerlijk knapperige lekkernij!

Het verwarmen van de Celsimix gebeurt met behulp van thermische olie met een temperatuur van 280 graden. De mixer is voorzien van twee schroeven en behaalt een capaciteit van 400 kg/uur. Om aankleving van het product te voorkomen en het reinigen te vergemakkelijken is alles wat met het product in aanraking komt hoogglans gepolijst. Ook kunnen beide schroeven in zijn geheel uitgenomen worden voor zorgvuldige reiniging. De Celsimix is geschikt voor MAWP (Maximum Allowable Working Pressure) van 5 bar en voldoet aan de norm PED (Pressure Equipment Directive) en EN-13445 (Europese norm voor drukvaten).

De Tanis Group,
De Tanis Group is een snel groeiend internationaal actief bedrijf, dat procesinstallaties ontwerpt en produceert voor de voedselindustrie. Gespecialiseerd in ‘tailor-made’ oplossingen voor de suikerverwerkende industrie en ook voor volledige project ondersteuning. Door nauw samen te werken met de klant ontwerpt de Tanis Group speciaal ontwikkelde systemen van simpel tot volledig geïntegreerd. Tanis levert installaties voor het produceren van massa's zoals caramel, jelly, nougat, marshmallow, candy bars, zuurtjes, chewy’s en fondant.


link to website