news
News

CeBIT 2009: kosten besparen met IT-systemen van Rittal

Montag 16 Februar 2009

Transparante efficiëntie in het computercentrum
Op de CeBIT 2009 presenteert Rittal een nieuw softwaresysteem dat de onderneming in samenwerking met Microsoft heeft ontwikkeld. Met dit systeem, dat gericht is op het besparen van kosten en het verbeteren van de efficiëntie, is een complete bewaking en besturing van computerruimten mogelijk. Op de CeBIT ervaart de beursbezoeker dit systeem en andere highlights voor het verlagen van de IT-kosten in het volactieve Live Data Center.

Door de stijgende energieprijzen staat kostenoptimalisatie van de IT in bedrijven steeds vaker op de voorgrond. Daarom presenteert Rittal in Hal 12 op stand 26 van de CeBIT 2009 op meer dan 1.700 vierkante meter producten, systemen en diensten die gericht zijn op het verlagen van de aanschafkosten en het verhogen van de efficiëntie van de bedrijfskosten in computerruimten van kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

Een hoogtepunt is het in samenwerking met Microsoft ontwikkelde softwaresysteem voor een volledige bewaking van computerruimten. Dit systeem integreert RiZone, Rittal’s nieuwe managementsoftware voor de IT-infrastructuur, met de Microsoft System Center Operations Manager voor servers. De IT-verantwoordelijke beschikt daarmee over een comfortabel instrument voor het observeren en besturen van de volledige computerruimte – van serverbelasting en verbruik tot aan de volledige IT-infrastructuur met klimatisering, stroomverdeling en -beveiliging, toegangscontrole, enz.

Het volledig functionerende en actieve Live Data Center verschaft beursbezoekers een compleet beeld van de mogelijke besparingen inclusief volledige informatie over economische beschikbaarheid en veiligheid. Het Live Data Center is voorzien van krachtige klimatisering met vrije koeling en een meetbare efficiënte verdeling en beveiliging van de energie. Intelligente combinaties van klimaatsystemen kunnen in de IT resulteren in besparingen tot wel 50%. Vergeleken met de computerruimte op de CeBIT in 2008 heeft Rittal zowel de grootte als de functionaliteit verder uitgebreid: moderne servers en bladesystemen worden getoond terwijl zij actief in bedrijf zijn. Het Data Center bevindt zich in een IT-veiligheidsruimte van de hoogst beschikbare beschermklasse. In Hannover toont Rittal bovendien ruim 100 nieuwe producten en systemen.

Een deel van Rittals stand is gereserveerd voor het thema energie-efficiëntie. Hier kunnen beursbezoekers zich op de hoogte stellen van de nieuwste technologie, toekomstige ontwikkelingen en trends op het gebied van energieproductie, -beveiliging en -opslag alsmede de toepassing van regeneratieve energieën.

Rittals ontwikkelingsplatform “Fascinerende toekomst” presenteert op de CeBIT systemen voor de IT van de toekomst. Zoals de draadloze toegangsregeling in het computercentrum en serverracks die geproduceerd zijn van de grondstoffen van de toekomst, zoals houtvezel, vlas, hennep of sisal.

Voor de eerste keer presenteert Rittal zich op de CeBIT 2009 op een gemeenschappelijke stand met de dochterondernemingen Lampertz en Litcos. Hierdoor kan de bezoeker zich op één plaats laten informeren over nieuwe producten voor de IT-infrastructuur, fysieke IT-beveiliging en over advisering en analyse. Lampertz, de specialist in het bouwen van computerruimten, ontwikkelt en bouwt computerruimten volgens de individuele wensen van de klant. Ook langlopend onderhoud van computerruimten behoort tot het serviceprogramma. Op de CeBIT presenteert de onderneming de nieuwe Lampertz Efficiency Room (LER). Als nieuwe service adviseert Lampertz bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in bestaande computerruimten.

   


link to website