news
News

Rittal introduceert nieuwe deurvergrendeling voor besturingskasten

lunes 24 agosto 2009

Vluchtwegen blijven vrij.

Overeenkomstig de NEN1010 dienen luchtwegen in de bedieningsrruimten vrij te blijven.
Met een nieuwe deurvergrendeling voor vluchtwegen zorgt Rittal voor meer veiligheid in geval van nood. De deuren kunnen met een lichte druk van de hand in de vluchtrichting worden geopend. Vluchtwegen kunnen daardoor ongehinderd worden gepasseerd.

Deuren van besturingskasten in vluchtroutes moeten tijdens werktijd eenvoudig in vluchtrichting kunnen worden geopend. Bij gewone deurvergrendelingen van besturingskasten bestaat het gevaar dat de geopende deur de vluchtweg blokkeert. Met een nieuwe ontwikkeling vergroot Rittal de veiligheid in geval van nood: de nieuwe deurvergrendeling van Rittal voor vluchtwegen wordt met een lichte druk van de hand geactiveerd en geeft de deuropening in beide richtingen vrij. In combinatie met 180°-scharnieren zorgt dit ervoor dat vluchtwegen in geval van nood niet worden geblokkeerd door vergrendelde deuren.

De deurvergrendelingen voor vluchtwegen zijn verkrijgbaar voor TS 8-deuren van plaatstaal en roestvast staal. Zij worden geleverd met bijpassende bevestigingsmaterialen. Door gebruik te maken van deze nieuwe deurvergrendeling, wordt het mogelijk om meer besturingskasten in een bedieningsruimte te plaatsen zonder dat de veiligheid van de vluchtwegen in gevaar komt.


link to website