news
News

Kennis en inspiratie op FOODTECH 2011

jueves 9 junio 2011

Oosterhout, 9 juni 2011. Op 25 & 26 mei stond Autotron Rosmalen in het teken van de voedingsmiddelenindustrie. 170 exposanten hebben bijna 2000 bezoekers mogen verwelkomen in een omgeving waar het delen, opdoen en verspreiden van kennis en informatie hoogtij vierden.
In een gemoedelijke sfeer en zakelijke insteek bood de vakbeurs in 2 dagen een uitstekend platform voor vraag en aanbod. De nadruk bij FOODTECH lag op informeren, delen van kennis en tonen van ontwikkelingen uit de markt. De bezoeker van FOODTECH heeft de beurs bezocht om inspiratie op te doen en kennis te vergaren met betrekking tot toepasbare technieken en effectieve werkmethoden.

Op verschillende locaties waren gratis seminars te bezoeken. Het seminar Industriële Stoom heeft voor organisator Energy Matters de verwachting overtroffen en heeft een zeer goede opkomst gehad. De lezingen van het NVC en NVDO lagen goed in de markt en ook de learnShops waren erg in trek. O.a. de presentaties van Food Nutrition Delta/ TOP, Geveke/Precon en HAS Kennistransfer hebben een groot aantal geïnteresseerden getrokken. Dit is een bevestiging van de honger naar informatie van de voedingsmiddelenprofessional.
‘’Tijdens mijn presentatie op FOODTECH is opnieuw gebleken, dat bedrijven openstaan voor verduurzaming. Alleen op kennis zitten is niet voldoende. Er dient synergie te komen tussen technologie & kennis over duurzaamheid. FOODTECH is een uitstekende basis om met de synergie aan de slag te gaan.’’ Alex van Kuilenburg, Has KennisTransfer.
‘’Tijdens mijn presentaties op FOODTECH heb ik opgemerkt dat er veel interesse is voor innovatie in gezonde voeding. Een aantal bedrijven is hier al mee bezig, andere bedrijven zijn zoekende op welke manier dit voor hun bedrijf toepasbaar is. HAS KennisTransfer wil ze hier graag bij helpen.” Ellen Hornman, Has KennisTransfer

Centraal op de beursvloer was de unieke combinatie van de Food Design Experience en Het Ondernemerscafé, een trefpunt waar de bezoeker prominente kennispartijen zoals HAS Den Bosch, HAS Kennistransfer, Food & Nutrition Delta, PAVO en Agentschap NL heeft ontmoet. De studenten van de opleiding Food & Innovation van de HAS Hogeschool Den Bosch mochten vele positieve reacties in ontvangst nemen voor hun unieke combinaties en innovatieve foodproducten, verpakking- en marketingconcepten. Ter kennismaking en mogelijke samenwerkingsverbanden werd de bezoeker op FOODTECH in contact gebracht met een handelsmissie uit Bulgarije op het gebied van levensmiddelen en levensmiddelentechnologie.

De kwaliteit van de bezoekers lag bij deze editie zeer hoog. Bijna 70% is beslissingsbevoegd of medebeslissend en 30% van de bezoekers werkt op management/directie niveau. Naast het verkrijgen van een overzicht van de laatste trend en ontwikkelingen, waren ook het leggen van nieuwe contacten, bestaande leveranciers ontmoeten en netwerken belangrijke bezoekredenen. 80% van de bezoekers geeft aan een goede bezoekersbeleving te hebben gehad. Meer dan de helft van de bezoekers geeft aan opnieuw een bezoek te brengen aan FOODTECH in 2012.

Op naar FOODTECH 2012!
Bent u erbij in het voorjaar van 2012? Op 23 en 24 mei is de vakbeurs voor technologie en innovatie in de voedingsmiddelenindustrie terug. Voor meer informatie: Merel Meerman / Tel: +31 (0) 162 408 995 / merel.meerman@easyFairs.com

FOODTECH Zwolle 2011
Op 16 & 17 november 2011 vindt FOODTECH Zwolle plaats in de IJsselhallen. Extra aandacht gaat hierbij uit naar de markt in Noord- en Oost Nederland. Net als voorgaande jaren wordt FOODTECH Zwolle gelijktijdig georganiseerd met de vakbeurs op het gebied van verpakkingen: EMPACK Zwolle.
Voor meer informatie: www.easyFairs.com/FOODTECHZwolle-NL

link to website